en
  • en
  • lv
en
  • en
  • lv
Cart 0

Ziemassvētku sajūta

#apimi #naturalproducts #Ziemassvētku sajūta

Var teikt, ka Ziemassvētki ir tāds kā atskaites punkts, brīdis, kad apzināties gada laikā paveikto, piedzīvoto un saprast, kurp vēlamies spert soļus nākamajā gadā… Reizēm, šis laiks var būt arī kā jauns sākums un atspēriena punkts kam brīnumainam.

 

2018.gada Ziemassvētki

Vai kāds vēl netic Ziemassvētku brīnumiem? Mēs ticējām, ticam un ticēsim! 

Madara: Pirmās dāvanas un Apimi radīšana aizsākās tieši Ziemassvētkos. Mūsu ģimenē ir iecienītas pašu gatavotas dāvanas, vai vienmēr tā sanāk - nē, bet vismaz cenšamies pie tā piedomāt un to realizēt. Pirmos Apimi produktus izgatavojām uz Ziemassvētkiem savai ģimenei un draugiem. Pie visa tika piedomāts un strādāts, atceros, kā pa vakariem ar Ievu sēdējām, domājām un taisījām... Tas bija kaut kas īpašs! Ziemassvētki vispār ir ļoti maģisks, svēts un mīlestības pilns laiks.  Šajā laikā man pašai prasās siltumu, mīļumu un dot mīlestību citiem.

Ieva: 2018.gada Ziemassvētki – Apimi bija tikai zīmols – prātā un eksperimentos. Mēs ar Madaru nolēmām, ir jāizveido Ziemassvētku dāvanas un jāpasaka saviem tuvākajiem un draugiem - TOP! Kaut kas top un kaut kas drīz būs! Tajā brīdi man pašai vēl nebija īstas skaidrības, bet bija idejas. Pašas locījām kastītes, kurām katrai zīmēju griešanas un locījuma līnijas ar zīmuli, lineālu… pirmo iepakojumu meklēšana, pirmo etiķešu izveide - un, jā, prieks par rezultātu. Šodienas acīm, varbūt tas pirmais rezultāts nebija pati pilnība, bet tajā brīdī tas bija kas īpašs.

Šogad Ziemassvētku laiks ir ļoti rosīgs, prieks par regulāriem pasūtījumiem, prieks, ka saprotam – šādi turpinot vajag papildspēkus – bet tas ir lieliski! 

Jā, var teikt - Ziemassvētku laiks ir tāds atskaites punkts. 

 

Ziemassvētku sajūtas, garšas un smaržas

Mums katram Ziemassvētki asociējas ar kaut ko savu, taču tik ļoti mīļu – un ir labi, ka šajās sajūtās varam dalīties arī ar citiem un vienoties kopīgā priekā!

Madara: Pirmais, kas nāk prātā asociācijās ar Ziemassvētkiem, ir mandarīni, karstvīns, piparkūkas, vilnas zeķes, sveces istabā un lampiņas aiz loga. Bet, visvairāk iepriecina sniegs, tā šogad pietrūkst.

Ieva: Ziemassvētki man asociējas ar ģimeni, būšanu kopā, eglītes kopīgu meklēšanu un pušķošanu, mandarīnu, piparkūku un gardu ēdienu smaržu, arī sautētie kāposti man asociējas ar Ziemassvētkiem. Diena ir jandāliņš, jo viss tiek pušķots, vārīts un cepts, bet tu kā brīnumu gaidi, kad visi piesēdīsies pie galda un iestāsies kopējs miers, sarunas un vienkārša kopā būšana.



Apstāties, pateikties, ļauties

Brīdī, kad var šķist, ka gads paskrējis kā vāverei ritenī, spēka nemaz vairs nav palicis un svētku sajūtu neuzbur pat mandarīni, svētkus un jaunu sparu ātri var atgūt pavisam vienkārši, atliek tikai…

Madara: Atcerēties, kas ir svarīgs šajā dzīvē. Es, uz izsīkuma robežas, vienmēr sev pajautāju, ja man būtu iespēja visu mainīt – vai es to darītu? Un līdz šim brīdim esmu nodomājusi, ka neko nemainītu, dotos tik uz priekšu. Nākošais jautājums, ko es gribu sasniegt? Kāpēc? Ko tālāk?  Uz izdegšanas robežas sev uzdodu daudz jautājumu, analizēju. Man visam, ko es daru ir jābūt kādai jēgai un redzējumam... Un tas nebūt nav slikti – sevi paanalizēt un tā pa īstam saprast, ko es vēlos un kāpēc daru to, ko daru. Sevišķi viegli kļūst, kad saproti, ka tevi atbalsta – tavi paši vistuvākie, ģimene un draugi – tas palīdz rast kā mieru, tā svētkus sajūtu, arī ikdienā, un saņemties jauniem izaicinājumiem :)

 

2021.gadā būsim šeit un tagad, dzīvosim šajā mirklī un izbaudīsim to no visas sirds! Gluži kā bitēm ziemā, cieši kopā, vienā kamoliņā, sildoties vienam pie otra. Vēlu būt patiesiem un paskatoties apkārt, novērtēt, cik mēs katrs esam bagāts!

 

Ieva: Ļauties svētkiem! Kam vajag dekorus, lampiņas, svecītes – Tev, man, ikvienam – visiem vajag. Mēs skrienam un sakām, ka dekori pagaidīs, bet sajūtu uzburam mēs paši.. pieliec lampiņas, aizdedz svecītes, izgriez dekorus, saver puzuru un to visu dari kopā ar bērniem... tā visa radīšana veido kopā būšanu un reizē, svētku sajūtu. Man svētku sajūtu rada arī dāvanu gatavošana, atbildot klientiem uz vēstulēm, sūtot rēķinus… lai arī saistībā ar rēķinu sagatavi tas var šķist mazliet savādi, vēstulēs cenšos ierakstīt vārdus, lai cilvēkam ir prieks saņemt ziņu... man ir prieks redzēt Madaras sapakotās dāvaniņas, kuras tiek sūtītas – tas rada svētku sajūtu darbā… un pozitīvās klientu atsauksmes, tās iedod nenormāli lielu prieku un apziņu, ka tava cenšanās ir novērtēta un, ka ir izdevies iecerētais un sagādāts prieks. 

 

2021.gadā, iemācīsimies pateikt ’’stop’’ – lai būtu šeit, būtu ar savējiem. Daudzi to nemāk, atzīstos, arī es nemāku, jo esmu maksimāliste. Taču, izžmiegt sevi un citus līdz pēdējiem spēkiem… ir jāmācās to nedarīt. Nejusties vainīgam paņemt brīvdienu sev, savai ģimenei – tikai iekšējs prieks spēj radīt ārēju, patiesu prieku kā sev, tā citiem!


Older Post Newer Post